Una dona jove fa una trucada amb el seu telèfon intel·ligent al seu lloc de treball, amb l’altra mà tecleja a l’ordinador portàtil, en un ambient d’oficina

Poseu-vos en contacte amb nosaltres

En cas de voler presentar una queixa per productes el valor dels quals no superi els 100 euros, la botiga de MediaMarkt o Saturn on heu comprat el producte està a la vostra disposició.

 

Si voleu fer qualsevol consulta sobre els productes d’ISY contact@imtron.eu

Preguntes i respostes

Teniu qualsevol dubte sobre un producte de la marca ISY? A les nostres Preguntes Freqüents trobareu les respostes a les preguntes més freqüents!

 

Preguntes generals

El meu aparell ISY té una avaria. Què he de fer ara?

En cas d’avaria, podeu acudir la botiga MediaMarkt o Saturn on heu comprat el vostre aparell.

Em fa falta el manual d’instruccions del meu aparell ISY. On el puc trobar?

Aquí podeu descarregar-vos tots els documents del vostre producte ISY (com el manual d’instruccions, la fitxa tècnica del producte, l’adhesiu d'eficiència energètica, etc.) de franc en format PDF

On puc trobar el software i les actualitzacions per al meu aparell ISY?

Aquí podeu descarregar-vos de franc totes les descàrregues disponibles.

On puc trobar les condicions de garantia del meu aparell ISY?

Trobareu el període i les condicions de garantia a la tarja de garantia que va amb el producte.

Amb qui m’he de posar en contacte si tinc problemes amb el meu tòner d’ISY?

En cas de problemes amb el vostre tòner d’ISY, podeu trucar al 0180 5866 374.

Amb qui m’he de posar en contacte si tinc problemes amb els cartutxos de tinta d’ISY?

En cas de problemes amb el cartutxos de tinta d’ISY, podeu trucar al 00 800 / 4038 4000.

Què passa amb la garantia comercial de la impressora si els clients compren els cartutxos reomplerts d’ISY?

Des del punt de vista legal, els fabricants no poden negar-se a oferir les prestacions de la garantia degut a l’ús de cartutxos compatibles de proveïdors externs. La marca de cartutxos que s'empri en un aparell no forma part explícita d’una garantia comercial ni cap motiu legítim per negar-se a oferir les prestacions de la garantia. Qualsevol fragment o formulació que ho especifiqués seria invàlid.

El fabricant pot negar-se a oferir les prestacions de la garantia solament si hi ha una relació clara i demostrable entre la avaria de l’aparell i l’ús de cartutxos de proveïdors externs. 
En cada un dels casos, el fabricant de l’impressora té l’obligació de demostrar aquesta relació.

Malgrat aquest obligació, els fabricants solen denegar automàticament les prestacions de garantia si s’assabenten que s’han emprat cartutxos d’altres proveïdors. Si el fabricant no compleix amb la seva obligació de demostrar la relació directa anteriorment esmentada, l’usuari afectat ha de posar-se en contacte directament amb el fabricant i exigir les prestacions de la garantia que li pertoquen per llei. Els usuaris han d’exigir una prova per escrit que demostri que l’ús de cartutxos compatibles és la causa de l'avaria. Si el fabricant no pot demostrar-ho, haurà de reparar l’aparell.

Els nostres cartutxos ISY son cartutxos originals de HP, Brother, Epson o Canon que s’han reomplert.

S’han complert els estàndards de responsabilitat socialproduir els productes de ISY?

A la producció dels nostres aparells d’ISY, apostem pel compliment dels estàndards de responsabilitat socials. Les normes laborals principals de l’Organització Internacional del Treball (OIT) són part integral de les condicions contractuals. A més a més, IMTRON GmbH és membre de la Iniciativa Empresarial per al Compliment Social (BSCI) des de 2014. Aquesta associació es va fundar amb la finalitat de protegir els drets dels treballadors a les plantes de producció. Els elements principals que es controlen en aquest sentit són, entre d’altres, la pràctica en la gestió del negoci, els aspectes relatius a la preservació del medi ambient, la salut i seguretat al lloc de treball i les possibles infraccions contra la prohibició de mà d’obra infantil i forçada. El codi de conducta de la BSCI es basa en l’estàndard SA800 de l’organització Responsabilitat Social Internacional (SAI). Aquesta organització obliga tots els seus membres a permetre auditories externes periòdiques dels seus proveïdors i a complir altres requeriments estipulats per a l’organització.

Com garanteix ISY una elevada qualitat?

Al desenvolupament i la producció, IMTRON GmbH estableix els estàndards més elevats pel què fa a la seguretat, qualitat, salut i medi ambient. Principalment en l’àmbit de la seguretat del producte, la nostra màxima prioritat és garantir la màxima seguretat en l’ús dels nostres productes als clients.

Per aquest motiu, un institut d’inspecció acreditat i independent du a terme una inspecció de seguretat exhaustiva de tots els nostres aparells abans i després de la producció. Som conscients de la nostra pròpia responsabilitat i, per tant, garantim que només els aparells perfectes arriben als clients finals.